Robine van Tilburg
chef online
chef online
13 October 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Na heel wat getest en geproef, heb ik het dan eindelijk gevonden: hét perfecte recept voor citroen-meringuetaart. Geniet ervan!
Wie is er nog zo’n fan van een zuur citroentaartje mét heerlijk zachte meringue on top? Het was niet makkelijk, maar ik ontwikkelde speciaal voor jullie hét ultieme citroen-meringuetaartrecept. Succes!
Dit heb je nodig voor één citroentaart:
Voor de bodem:
- 175 g bloem
- 100 g koude boter
- een eetlepel poedersuiker
- een eierdooier
- 2 eetlepels koud water
Voor de citroenvulling:
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 180 ml citroensap
- zeste van 2 citroenen
- 100 ml water
- 2 eetlepels maïzena
- 70 g boter
- 3 eierdooiers
- een ei
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- 100 g witte kristalsuiker
- 100 g poedersuiker
- een eetlepel maïzena
een uur voorbereiding & 40 min. in de oven
Met dank aan KitchenAid, Albert Heijn België en Ikea
Meer Zon(dig)dag:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier